SPOILAA

Ja näin loppui kahden vuoden odotus. Puoliverinen prinssi on täällä!

Kävin katsomassa elokuvan heti 17.7. ja tykkäsin tykkäsin tykkäsin! Täytyy sanoa, että huima parannus Feeniksin killasta, se kun oli vähän kökkö.

Vuotiksessa on puhuttu, että huumoria olisi ollut liikaa, mutta ei minusta. Ei sitä aina tarvitse olla niin synkkä, vaikka kuudes kirja sellainen onkin. Huumori toi hauskaa vaihtelua. Ja niinhän se on, ettei vaikeista ajoista selviäisi ilman naurua. Repeilyä aiheuttivat mm. nämä kohdat:

  • Ronin lemmenjuomapöhnä: istuu siinä ikkunan edessä haaveilemassa, ryntää Harryn viereen sängylle, halailee Kuhnusarviota... :D "These girls are gonna kill me, Harry!"
  • Kotikolon portaat
  • minttuhammastahna
  • Felix Felicis -kohtaus :DD
  • Dragonballs :'DD
  • Harryn ja Ronin tappelu taikajuomakirjasta
  • yms yms

Mutta olihan se tosi surullinen elokuva myös. Mitä muuta voisi olettaakaan... Muutenkin oli itku herkässä: kun leffaa on odotettu niin kauan, ja nyt se sitten lopulta tuli, niin olin melkein paniikissa. Itku oli kurkussa tosi monessa kohdassa (kuolonsyöjien hyökkäykset, luola, Katie ja kaulakoru ynnä muut tuollaiset saivat itkemään pelkästä paniikista: Pottermaailma tuntui niin todelta siinä tilanteessa), mutta todella itkin lopussa, kun ihmiset kerääntyivät Dumbledoren ruumiin ympärille ja kaikki kohottivat sauvansa karkottamaan pimeän piirron. Ihana kohtaus. Jotenkin korvasi ne puuttuvat hautajaiset...

Parhaat näyttelijät tässä elokuvassa olivat Alan Rickman, Tom Felton ja Rupert Grint. Se Rickmanin eleettömyys on jotenkin niin kalkarosmaista. En voisi kuvitella siihen rooliin ketään muuta. Feltonin eläytyminen, mahtavaa, se pelko ja ahdistus oli jotain niin aitoa. Tarvehuonekohtaukset olivat hienoja, se kaapin testaaminen, edistystä ja taas takapakkia... (Voi lintuparkaa.) Sektumsempra-kohtauksessa itku oli hieno. Rupert Grint on sitten tietysti ihan erilainen näyttelijä kuin nuo kaksi edellä mainittua, hän on ihan luontainen koomikko. Lemmenjuomakohtaus ja muut olivat jotain niin hulvatonta, että koko sali repeili ihan täysillä! :D

Annan elokuvalle kokonaisuutena neljä tähteä. Torstaina katsomaan uudestaan! :)