SPOILAAVAT KOHDAT ERI VÄRILLÄ

Sain eilen luettua Epäilyksen. Nyt tuntuu tyhjältä.

Luin siis putkeen Uudenkuun ja Epäilyksen, ja ne kun ovat molemmat sellaisia mukaansatempaavia kirjoja, niin eihän siinä paljon muuta tullut ajateltua. Ja nyt pitäisi odottaa lokakuuhun asti seuraavaa kirjaa! Pitää varmaan ostaa se englanniksi... Toisaalta olisi kyllä ihan kiva päästä lukemaan taas englanniksi (kröhöm, miten niin päästä, Goblet of Fire ollut kesken joulusta asti... ei oikein edisty), mutta onhan se aina helpompaa suomeksi. Mutta itse asiassa noita kahta suomeksi lukiessani tein melkein koko ajan niin, että käänsin päässäni kaikki repliikit englanniksi, jos oli vaikea keskittyä lukemiseen. Se oikeasti auttaa keskittymään. Ja jos joku sana on vieras, niin hyppää vain yli tai keksii paikalle jotain siansaksaa... :D

Uusikuu oli ehkä vähän parempi näistä kahdesta. Tai siis, siinä oli jotenkin selkeämpi juoni, joka eteni sillä lailla... en tiedä, johdonmukaisesti? Kyllähän se periaatteessa toisti aika paljon Houkutusta, Bellan ja Jacobin tarinasta tuli aina mieleen Bellan ja Edwardin tutustuminen, ja se kun Bella sain tietää Edun olevan vampyyri. Bellan selviäminen (tai selviämisen yrittäminen) Edwardin lähdöstä oli aika riipaisevaa. Tuli ihan helpottunut olo itsellekin kun Edward lopulta löytyi ja tuli takaisin.

Pidin tosi paljon Epäilyksestäkin, mutta sen juoni oli vähän sekavampi kuin edellisen kirjan. En oikeastaan saa siitä selkeää kokonaiskuvaa vieläkään, vaikka olen lukenut koko kirjan. Se ei kuitenkaan haittaa, rakastan sitä silti. Ei siinä mitään kokonaiskuvaa tarvita, kun kirja on tarpeeksi hyvä pitääkseen koko ajan kiinni maailmassaan. ;) Lopussa pelkäsin koko ajan, että joku Culleneista tai ihmissusista kuolee taistelussa... Kirja loppui muuten tosi häiritsevään paikkaan, luulin että lopussa olisi häät, mutta eipä ollutkaan. Arvasin ettei Bellasta tule vampyyria ainakaan vielä, mutta silti jäi häiritsemään.

Nyt on kyllä pakko päästä Breaking Dawnin kimppuun, ei tule muuten mitään. Tai sitten luen Houkutuksen uudestaan välttääkseni pahimmat vieroitusoireet.